Наймасштабніша комедійна подія року!


Шість днів, з 27 березня до 1 квітня 2019 р., в Україні проходитиме V-й Міжнародний Фестиваль комедійного мистецтва «ГаШоТю́». Розпочнеться він у Міжнародний день театру в м. Березань Київської обл. та в м. Коломия Івано-Франківської обл., яка вперше приєднається до комедійного руху. Далі естафету підхопить столиця.

В програмі Фестивалю: комедійні вистави, короткометражні комедії, фотовиставки комедійного жанру, майстер-класи та цікаві творчі зустрічі.
Також відбудеться презентація молодих талановитих режисерів. Вони представлять унікального жанр – «Абстрактний комікс» і сучасне відео-дослідження комедійного жанру.

На переможців Фестивалю чекають персональні події:
В номінації «Краща короткометражна кінокомедія» — показ фільмів на великих екранах країни.
В номінації «Краща комедійна фоторобота» — персональна фотовиставка,
«Краще гумористичне оповідання» — публікація в літературному журналі.
В номінації «Краща комедійна п’єса» — сценічне втілення твору професійним режисером.

За 5 років на фестивалі відбулося більше 20 сценічних втілень за кращими п’єсами сучасних драматургів. Чотири п’єси взято до репертуарів театрів. Близько 30 короткометражних кінокомедій глядачі побачили на великих екранах країни. Відбулося 5 авторських фотовиставок робіт лауреатів Фестивалю.

Цього року до Long List Фестивалю увійшли роботи з України, Азербайджану, Росії, США та Ізраїлю.

Фестиваль покликаний підтримати найскладніший жанр – комедійний – та показати, що комедія супроводжує нас скрізь, як у житті, так і в мистецтві. У кіно – це кінокомедії, в театрі – комедійні п’єси, у фотомистецтві є фотороботи комедійного жанру. Відібраний авторитетним Журі матеріал демонструється в різних регіонах України.
Детальна програма Фестивалю Березань-Київ-Коломия:
http://www.atamplua.com.ua/index.php/164-programma-gashotyu-2019.html

Склад Журі Фестивалю у 2019 р.:

Олександр Володарський — письменник, гуморист, драматург, сценарист, автор книг, автор текстів для відомих виконавців російської та української естради.
Юрій Ковальський — головний редактор журналу «Радуга» (Київ). Лауреат літературної премії ім. Володимира Даля. Нагороджений медаллю «Почесна відзнака» Національної спілки письменників України «за вагомий внесок у відродження духовності та особисті досягнення в літературній творчості», а також почесним знаком Спілки письменників Білорусі «За великий внесок у літературу».
Едуард Странадко — фотохудожник, Голова Правління Національної спілки фотохудожників України, член Національної спілки журналістів України, заслужений працівник культури України.
Ігор Шуб — сценарист, режисер-постановник, актор, драматург, педагог з кінорежисури, член Національної спілки кінематографістів України та Національної спілки театральних діячів України.

Фестиваль проходить за підтримки:
Міністерства культури України
видавництва Міністерства культури України – «Культура і життя»,
Національної Спілки театральних діячів України,
Національної Спілки фотохудожників України та
Відділу культури і туризму м. Березань

Партнери Фестивалю:
Креативна рекламна агенція «Щастя є» (КРАЩє),
«Atropatena Films Production», м. Баку, Азербайджан
Київський фотоклуб «9х12»
Сайт «44.ua»
Театр «Театральна лабораторія»
Гільдія сценаристів України
Запорізький обласний краєзнавчий музей
Літературний журнал «Радуга»
Літературний журнал «Шо»
Літературний журнал «Дніпро»
Фестиваль «Кіноскрипт»
Театр «Соломія», м. Коломия

Організатор Фестивалю – Продюсерський центр «АМПЛУА»,
Креативний директор, Арт-директор Фестивалю, член НСТДУ – Тетяна Щастіна.

+38-050-595-40-22
www.atamplua.com.ua,
https://www.facebook.com/atamplua
atamplua@gmail.com